неделя, 11 април 2010 г.

Банско !

Photos from Bansko,Bulgaria.


Освен традиционните гръцки туристи, тази зима Банско са посетили и много румънци, според Иван Обрейков !

11 април 2010

Банско. Освен традиционните гръцки туристи, тази зима Банско са посетили и много румънци. Това обясни пред Агенция “Фокус” Иван Обрейков, мениджър ски център „Банско”. Днес е последният ден от ски сезона в Банско. „Доста туристи имаше, доста хора са доволни и ще дойдат пак. Надявам се да има и по-добри сезони от този”, смята Обрейков. Телевизионен екип е заснел кадри в курорта и ще промотира „Банско” в Норвегия. „Банско все повече набира известност в света”, смята Обрейков.
До 10 май ще има отдих за персонала в курорта, след което започва профилактиката на всички съоръжения, за да бъдат готови за следващия сезон. Тогава ще започне рекултивация и затревяване на пистите, които имат нужда, както и укрепване на склонове.
По време на профилактиката лифтовите съоръжения няма да работят. Лифтовете ще работят юни от 8.00 до 9.00 сутринта и следобед от 16.00 до 17.00 часа, а през август – от 8.00 до 9.00, от 12.00 до 13.00 часа и от 16.00 до 17.00 часа.
„Не можем да си позволим да работим непрекъснато, тъй като през лятото хората не са толкова много и това ни коства доста средства”, заяви Обрейков. Той отбеляза, че в Банско са едни от най-новите лифтове съоръжения – модел от 2003 и 2005 година. „В момента разполагаме само с един стар лифт, който е на 22 години. Предполагам, че за в бъдеще ще го сменим”, коментира мениджърът.
„Когато времето не е хубаво и е ветровито, се налага да се спрат някои от горните части на лифтовете или да се редуцира скоростта на лифтовете, поради което се образуват опашки от чакащи.Ние се нуждаем и от втора кабинкова линия. Чакаме разрешение, за да се построи. Това ще бъде добре в пикови моменти, за да се ползва и втората кабина и по-бързо всички да се изнесат в планината”, посочи Обрейков.
„Благодаря на всички българи, които са посетили Банско, да заповядат отново”, допълни той.
Аделина ГЕОРГИЕВА/иаф

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ - БЕТОН,МУТРИ И ФЕКАЛИИ !

Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето

Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето
Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето
Rest of the Black Sea,Bulgaria - never !