неделя, 12 юни 2011 г.

Тези дето ви вярваха,вече умряха:Не стихвал силният интерес на българите за почивка у нас

Коментар от Бг Таймс:

:::

Първата ми почивка за това лято 2011 г. е "Omer Holiday Resort",а вашата ? На 4 км. от центъра на Кушадасъ, сред борова г...

:::

На море в Турция 2011 г. - Кушадасъ

:::

Днес,12.06.2011 си мисля че е станал първи април.

Толкова лъжи се събраха за деня,че просто нямам думи.

Не стихвал интересът към почивките в България,според "Всеки ден",а според "Акутално" българите със 120 лева пенсия са се юрнали на круизни почивки,понеже цените паднали.

Ха-ха-ха.Ще припадна от смях.

Да не съм мазохист,та да почивам в тази кочина - България.

Лайната на Слънчев бряг се зауствали в морето,навътре.И какво става след това.Лайната се връщат обратно на плажа.Отврат.

Цените в Турция били по-високи от миналогодишните.

:::

АЗ БЯХ ВЕЧЕ ТУК -

Дидима,Турция – Палм Уингс Бийч / Palm Wings 5 stars Beach Resort Didyma Turkey !

А ВИЕ ?

:::

Абе,аз на очите ли да си вярвам или на дрънканиците на "Всеки ден".

Естествено,че цените в Турция са си същите - 350 евро,и миналата,и тази година,за 5 звезден хотел,All,7 нощувки,охраняемо вилно селище (физеческа охрана и кучета),собствен плаж;охраняем,почертавам дебело БЕЗПЛАТЕН ПАРКИНГ;безплатен шезлонг и чадър,та дори и кърпата да си застелеш на шезлонга е без пари,и при всеко отиване на плажа - нова и чиста получаваш.

За какво говорим тогава?А как е в България?

19:04 ч.,Бг Таймс,12.06.2011 г.

:::

Не стихва силният интерес на българите за почивка у нас

След случилото се в Северна Африка, Европа, се обърна към нашия регион, смята експерт

неделя, 12 юни 2011

Продължава да е силен интересът на българите за почивка в България като тенденция от миналото лято, обяви Василка Панковска, мениджър „Продажби” в туристическа агенция, член на Българската асоциация на туристическите агенции, цитирана от “Фокус”.

Хората търсят бюджетно ориентирана ваканция, а в България предложенията са много разнообразни във всички класове, така че ще бъде най-предпочитана за лятна почивка. Има завишен интерес към Гърция, поне констатиран към края на месец май. Не знам как събитията в Гърция биха могли да повлияят на приключването на сезона и дали ще отчетем ръст, но първоначалната тенденция е за ръст, обясни тя.

Като цяло Турция е търсена като туристическа дестинация от българите, но най-вече Анталия. Може да не се отчете ръст в броя им, защото има много голямо натоварване на хотелите в Турция и евентуално вероятност да няма възможност да се реализират повече нощувки. Към Испания отново ще има интерес. По думите й – българският пазар е малък и не можем да говорим за някакви тенденции, преди да е приключил краят на сезона. Тенденцията за по-ранно планиране на почивката у нас не е толкова категорична, както при западните пазари. В кризата хората имат все по-малко пари. Като цяло пада потреблението на българина за всяко едно нещо, съвсем нормално е за почивките тази тенденция дори да е леко засилена, тъй като пътуванията и ваканциите се считат като един луксозен сегмент, след като се удовлетворят режийни, свързани с храна и облекло. В тази връзка е много по-трудно от лятото на 2010 година, каза Василка Панковска.

Офертите за почивка не могат да бъдат занижавани по две причини – от една страна България тази година е сравнително търсена дестинация и има ръст от външните пазари, същото е валидно и за Анталия, и за Турция и това е съвсем разбираемо предвид геополитическите проблеми и промени в страни като Тунис, Египет. Цяла Европа се е ориентирала малко или много към нашия регион. В този смисъл няма причина хотелиерите да свалят цените. Цените в Турция са доста по-високи спрямо лятото на миналата година и това е съвсем разбираемо по същите причини. Като цяло държавната политика на Турция е дългосрочна от много години назад и те лека-полека си извоюваха самочувствието, рекламното присъствие на една желана дестинация със съответните цени и се продават добре, каза тя.

всеки ден / BgTimes.Net

:::

Круизните пътувания привличат все повече българи

12.06.2011

По-ниските цени тази година са приемливи

Някои от нас вече се заглеждат по оферти за Тайланд, Индонезия, Мексико и др.

Тази година се наблюдава завишен интерес към круизните пътувания. Причината се крие главно на база на изключително добрите цени вследствие на кризата в Средиземно море.

"Има отлив от записвания от американски туристи и съответно - много добри оферти за такива пътувания, също така круизните пътувания се налагат на пазара като сигурни и удобни пътувания с много атракции, забавления, на борда на корабите и се очертават като много добро предлагане в параметрите цена-качество, от което идва повишеното търсене към тях", обясни Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма, предаде Фокус.

Миналата година пътуванията към Гърция са отбелязали спад в рамките 50-55 %.Най-предпочитаните дестинации за пътуване от българи тази година остават Гърция, след което Турция, Европа и то главно по отношение на пътувания, свързани с културен туризъм, Средиземноморието и Карибският басейн, Западното крайбрежие на САЩ, Индийският океан, като круизни пътувания.

На следващо място са дестинации, които са далечни и от категорията „веднъж в живота”, каквито са Тайланд, Индонезия, Китай, Мексико и други.

актуално / BgTimes.Net

1 коментар:

  1. Благодаря ви за тази статия и кратка равносметка.И по мой наблюдения българите започнаха да избират круизните пътувания, може би защото рекламата им стана по -0голяма и виждат че не са чак толкова недостъпни както имаха славата едно време.Сега за една скромна сума може да прекараш на вода около седмица или десет дни и много повече всичко зависи от нас си и колко отпуска имаме общо взето с това се съобразяваме. Все пак като се замислим колко много страни ще посетим и то за малко време парите си заслужават според мен.

    ОтговорИзтриване

БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ - БЕТОН,МУТРИ И ФЕКАЛИИ !

Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето

Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето
Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето
Rest of the Black Sea,Bulgaria - never !