сряда, 22 септември 2010 г.

Ваканционният комплекс „Съни дей 6” на несебърския предприемач Чочо Александров край село Тънково е без канализация

Чочо Александров залива с фекалии в Слънчев бряг

22 септември 2010

Бургас,България

31 март 2003 г. Откриване на централата на пратия ДЕЛА. Чочо Александров е един от основателите и неин неформален лидер.

31 март 2003 г. Откриване на централата на пратия ДЕЛА. Чочо Александров е един от основателите и неин неформален лидер.
Олигархът построил ваканционно селище без канализация
Лют екоспор за замърсяване на морето в Слънчев бряг с отпадни води се завихри в Несебър. Според публикации в пресата и разследване на БТВ, които се позовават на община Несебър, ваканционният комплекс „Съни дей 6” на несебърския предприемач Чочо Александров край село Тънково е без канализация и нощем изхвърля отпадните си води в река Хаджийска. Тя се влива в морето на плажа до почивната станция на Министерския съвет. Нищо неподозиращите държавни чиновници, министри и

депутати се плацикат в отпадни води

и всякакви битови отпадъци според екоспециалистите в община Несебър. По заповед на кмета Николай Димитров са извършени многобройни проверки. Събрана е дебела папка с констатации, с която редакцията разполага. Становището на общинските екоспециалисти е категорично: те препоръчват на кмета Димитров веднага да затвори комплекса на Александров, тъй като има опасност от замърсяване на морето. Местните ги подкрепят, защото дори съмненията за подобен проблем ще ударят туризма.
Екоинспекцията в Бургас също признава, че комплексът „Съни дей 6” няма канализация и пречиствателна станция и събира отходните си води в септични ями.

Лайновозка изпразва септичните ями,

а наоколо се разнася нетърпима воня, е установила екоинспекцията.

Проверката на общинарите обаче констатира, че в ямите има тръби. По тях фекалиите се изпразват през нощта в р. Хаджийска, реката ги изхвърля в морето, когато няма плажуващи, а през деня в реката няма фекалии, затова и екоинспекцията не е съставила актове, уточняват от община Несебър.

Ваканционният комплекс „Съни дей 6” е построен от компанията „Сън Райз Вилидж” ЕООД, собственост на несебърския олигарх Чочо Александров. Жилищните сгради стърчат насред полето край несебърското село Тънково. Контролните органи са категорични: обектът е незаконен, затова и не издават на собственика удостоверение за въвеждане в екплоатация на жилищните сгради – тоест те нямат акт 16 и не могат да бъдат обитавани.

Чочо Александров, или Пъпчивия, както наричат предприемача в Несебър, не се е съобразил със забраните. Той продава и

заселва без разрешение апартаментите

във ваканционното селище. Община Несебър е предложила тяхното затваряне и всеки момент се очаква това да бъде направено от „Строителен контрол” – Бургас.

Проблемът е възникнал още в началото на годината, когато екоминистерството е изпратило сигнал до община Несебър за евентуално замърсяване на морето от комплекса „Съни дей 6”. През следващите месеци ваканционните комплекси са инспектирани от еколози и специалисти от РИОС – Бургас и община Несебър. Заключенията и на трите ведомства са категорични:

комплексите не са законни.

Въпреки това закъсалият за пари олигарх е продал апартаментите и те вече са населени. Чочо е притиснат от няколко банки, трябва да плаща огромни вноски за лизинга на яхтата и самолета си и е принуден да продава на безценица, коментират в Несебър. Докато община, екоинспекция и собственик още водят спор къде точно отиват естествените нужди на собствениците в комплекса „Съни дей 6”, със сигурност част от тях стигат до почивната станция на Министерския съвет.

След като скандалът гръмва и Чочо разбира, че е прегазил закона, той панически бърза да се отърве от миризливия комплекс. Александров тарикатски прехвърля собствеността на ваканционното селище без канализация на свой работник. Показаният от бТВ човечец е от несебърското село Тънково и едва свързва двата края, но де юре е горд собственик на сгради за милиони, които не е и сънувал. Тепърва той ще трябва да доказва доходите си, с които е “купил” комплекса.

Чочо не за пръв път жертва свои подчинени. Хората в Несебър често са свидетели на скандалите, които вдига на своя политически подчинен – Наско Терзиев. Александров направи Терзиев общински съветник и председател на подопечната си бизнес партия “ДЕЛА”, за да му защитава бизнес интересите. Терзиев обаче бил неадекватен и често провалял своя шеф. Бесен от некадърността му и от зачестилите неприятности,

Чочо унижава Терзиев публично

- и при най-малкия проблем той го привиква, залива с порой от крясъци, а след това публично го налага. Свидетели разказват, че след директното предаване на бТВ от Несебър, което разкри далавери на Чочо в присъствието на Терзиев, а той си затрая и не защити началника си, Александров побеснял и публично наритал шефа на “ДЕЛА”. Подложен на непрестанни унижения, Терзиев скърца със зъби, но търпи, защото дължи пари на благодетеля си. Мълвата в Несебър говори, че страдалецът

Терзиев опитва да компрометира Александров


и да се оттърве от него, защото вече не издържа на публичните издевателства.

Всъщност Чочо Александров унижава не само Терзиев, а подчинените си изобщо. Заради икономии например охраната му е принудена да следва неговото БМВ с най-евтиния модел “Опел Астра”. Естествено, “Астрата” не може да настигне БМВ-то и тогава Чочо принуждава охранителите да го следват тичешком след колата за сеир на целия град!

Хората, които го познават отблизо, твърдят, че Митьо Очите е изготвил списък със заведения, забранени за Чочо. Веднъж, когато нарушил забраната, Очите пратил раздрънкан “Москвич” да се забие в новата кола на Чочо и той едва оживял. Друг път, след като изял поредния пердах след скандал в дискотека, Чочо започнал да се обучава в стрелба с пистолет. Несръчният каубой обаче се прострелял в ръката, на която има видим белег.

Гръмналият скандал с миризливите ваканционни комплекси обаче изместват на заден план Митьо Очите. Далеч по-страшни за Чочо са проверяващите органи.

Илиян ИЛИЕВ

.....................................................
ДОСИЕ


Чавдар (Чочо) Александров е на 35 години, притежава 15 фирми и участва в управлението на поне още 18. Бизнеса си започва в ранна възраст – на 22 основава фирма, която за отрицателно време става най-голямата строителна компания в региона. Бил е приятел на разстреляния висаджийски бос Георги Илиев.

Александров обича да се представя като свръхбогат и суперплейбой. Има самолет Learjet 60 за 5,5 млн. евро и яхта “Азимут” за 9 млн. евро, които изплаща на лизинг. За яхтата твърди, че е най-скъпата и най-голямата в България. Неотдавна се похвали, че си е купил апартамент в "Бурж Дубай" - един от най-скъпите хотели в света.

Постоянно се снима в компанията на популярни красавици. Известен е и с честите скандали в заведения.


Имотните далавери на дясната му ръка

Общинският съветник в Несебър Атанас Терзиев - председател на бизнес партия „ДЕЛА", чийто неформален шеф е небезизвестният олигарх на лизинг Чочо Александров, се е сдобил на безценица с апетитни терени в Несебър.

Най-фрапантен е случаят, при който Терзиев заграбва 8,5 декара на Южния плаж - едно от най-красивите места на Българското Черноморие. Като всеки местен жител той има наследствени земи в полята около Несебър. Далаверата е, че той успява да замени 8,5 дка от тези земи с далеч по апетитна и скъпа земя на 10 метра от морето - на самия Южен плаж! А плажовете по закон са изключителна държавна собственост и частни лица не могат да ги притежават.

Терзиев обаче прегазва закона чрез шуробаджанащина с помощта на тогавашния зам.-областен управител на Бургас Светослава Наумова, която живее на семейни начала с неговия братовчед. През 2005 г. в качеството си за зам.-областен управител тя премества 8,5 дка от покрайнините на града на самия плаж. Имотът е върнат на името бабата на Наско Терзиев, Атанаска Терзиева.

Пак Наумова успява да премести 100 кв метра от наследствените земи на фамилията на Наско Терзиев в центъра на Несебър, където сега се намира кафе „Карамел”. Тези 100 кв метра може и да изглеждат незначителни за някого, който не е запознат с доходността на всеки метър земя в Несебър. Но те са на самия тротоар, който също е изключителна държавна собственост.

Терзиев е спечелил и около 1 млн. лв. като крайно нуждаещ се. Той се регистрира като такъв в общината и през 1995 г. кметът на Несебър с договор му предоставя земя за построяването на жилищна сграда.
Бъдещият председател на политическа партия "Дела" получава правото на строеж в кв.26 парцел XII, с площ от 420 кв.м по плана на жк "Черно Море" - Несебър. В продължение на десет години Наско не бърза да строи. Междувременно през 2004 г. той закупува жилище. Въпреки това не се отказва от правото си на строеж, дадено му като на крайно нуждаещ се, а на три пъти с благословията на кмета увеличава разгърнатата застроена площ в разрешението - нещо, което противоречи на закона.

На 23.06.2006 г. вместо да построи къща, той и още трима други негови авери, продават непостроените си имоти на фирма "Тортън ЕООД" с едноличен собственик Атанас Терзиев и тя получава осем броя апартаменти за смешната сума от 51 000 лева при данъчна оценка 50 846.82 лева! От продажбата на тези апартаменти "Тортън ЕООД " на крайно нуждаещия се Терзиев е взел милион. Общинският съветник е собственик на скъп "Ягуар" и луксозен мотор.

блиц / Black sea

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ - БЕТОН,МУТРИ И ФЕКАЛИИ !

Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето

Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето
Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето
Rest of the Black Sea,Bulgaria - never !