неделя, 4 април 2010 г.

Руски бизнесмени могат да останат без апартаментите си,за които са броили средно по 50 хиляди евро !

Руснаци горят с апартаменти в Сандански !

Купили си вече ипотекирани жилища !

Aприл 2010

Благоевград

Руски бизнесмени могат да останат без апартаментите си, за които са броили средно по 50 хиляди евро. Преди около две години 4-5 руски граждани закупили на зелено жилища в строящата се сграда на мола в курорта Сандански. Въпросните имоти обаче вече били ипотекирани в банка ОББ.

Собственикът на фирма "Санданска перла" ЕООД Иван Ковачев при продажбата им гарантирал пред чужденците, че ще заличи ипотеката като се разплати с банката и няма да има никакви проблеми. След като обаче системно не е погасяват вноските си по кредита, от ОББ предприели мерки.

Така най-вероятно ще се наложи руснаците отново да платят за жилищата си този път на банката, за да ги запазят. Юристи са категорични, че руснаците и българите закупили 11 апартамента в мола са поели огромен риск.

Те са сгрешили, да не кажем, че са постъпили глупаво. Защото са били информирани, че тези имоти са ипотекирани в банка. В договора дори и да пише, че продавачът се задължава да вдигне ипотеката, ако той не го направи, тежестта се поема от купувачите, твърдят адвокати.

Руските граждани са информирали посолството на Русия у нас и се надяват на подкрепата на руския посланик Юрий Исаков, според запознати.

В същото време частен съдия-изпълнител вече обяви за публична продан други помещения в мола на фалиралия му собственик Иван Ковачев. Извадени на тезгяха са нощен бар, снек бар, игрална зала с апарати, нощен клуб, магазин за цигари, занималня за деца и общи части с площ около 2000 кв.м на стойност 3 865 230 лева.

Това стана, след като ОББ предяви претенциите си към строителния предприемач Ковачев заради непогасяване на взет от него кредит. Хората в курорта смятат, че един от кандидат-купувачите ще е бизнесменът и президент на ФК "Локомотив Пловдив" Константин Динев. Тъкмо той миналата година купи къщата на Иван Ковачев.

Владимир Симеонов

вс / Black sea

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ - БЕТОН,МУТРИ И ФЕКАЛИИ !

Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето

Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето
Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето
Rest of the Black Sea,Bulgaria - never !