сряда, 8 юни 2011 г.

"ДОБРЕ ДОШЛИ":ЛАЙНАТА НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ ОТИВАТ ДИРЕКТНО В МОРЕТО !






Отвеждат отпадните води на Златните в морето

Отпадните води на Златни пясъци няма повече да замърсяват плажа.

ИЛКА КАТРЕВА

08.06.2011

Край с наводнените от фекални води алеи в курорта Златни пясъци. Отпадната вода в курорта от хотелите и затворените комплекси ще бъде отвеждана на километър навътре в морето, след като водното дружество във Варна отпуши затапената от морски организми досегашна тръба. Това се случи след 45-дневна аварийно-ремонтна операция по възстановяване на проводимостта на съществуващото трасе за дълбоководно заустване на пречиствателна станция „Златни пясъци”. Новината съобщи вчера шефът на “Водоснабдяване и канализация” в морския град Веселин Русев.

Автоматичното отвеждане на отпадните води, които предварително ще бъдат пречистени в станцията на курорта, ще гарантира спокоен туристически сезон, каза инж. Русев.

Направените ремонти на тръбата ще решат и екологични проблеми на плажовете в курорта. Водният шеф гарантира, че отвеждането на водите навътре в морето ще бъде далеч отвъд зоната за къпане и за риболов. Стойността на ремонта е 200 000 лева. Пробитата и запушена на места от пясък и морски организми тръба е била подменена от водолази и специализирана техника. Сега отвеждането на водите върви по проектните параметри.

Цената на водата за морския град се очаква да скочи с 5 на сто до месец. Вместо 2,15 лева за куб. метър сметките на варненци ще се увеличат и кубически метър вода вече ще струва 2,25 лева с ДДС.

в мо / BgTimes

.

Бг Таймс с ново име и нов адрес:

https://pod.disroot.org/people/0e121ab0b93801335522043d794787b7

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ - БЕТОН,МУТРИ И ФЕКАЛИИ !

Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето

Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето
Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето
Rest of the Black Sea,Bulgaria - never !