петък, 16 април 2010 г.

Инфраструктурата в курортния комплекс Слънчев бряг е в окаяно състояние !

Нов опит за решаване на проблема с инфраструктурата в Слънчев бряг !

Утре в областна администрация Бургас ще се проведе среща на работната група, назначена с цел да изготви предложение за решаване на проблемите свързани с инфраструктурата на к .к. Слънчев бряг, общ. Несебър. Работната група е назначена със заповед на Областния управител Константин Гребенаров и в нея влизат представители на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Областна администрация Бургас, Община Несебър, както и на "Слънчев бряг" АД и "Съюза на собствениците". Утре по време на срещата присъстващите ще обсъдят предложения за законосъобразното и най - целесъобразното стопанисване, експлоатация и/или разпореждане с инфраструктурата на к. к. "Слънчев бряг".

Инфраструктурата в курортния комплекс Слънчев бряг е в окаяно състояние. Алеите са под 20 см вода, а парковите и тревните площи са неподдържани. Това каза в петък председателката на Съюза на собствениците в курорта Елена Иванова по време на кръгла маса по проблемите на туризма в Несебър. В нея участваха представители на община Несебър и Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

В средата на март, по време на кръгла маса по проблемите на туризма в Несебър, в която участваха представители на община Несебър и Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), председателката на Съюза на собствениците в курорта Елена Иванова съобщи, че инфраструктурата в курортния комплекс Слънчев бряг е в окаяно състояние.

"През май първите отзиви за Слънчев бряг ще бъдат много лоши, каза тя. Управата на курорта няма решение за проблеми като шумът, идващ от заведеният на открито, които работят без нормирано работно време, паркирането в комплекса, таксиметровите услуги, дребните престъпления, проституцията и незаконните сергии". Иванова призова за пореден път държавата да прехвърли собствеността на инфраструктурата на община Несебър.

От своя страна представителите на общинската администрация заявиха , че няма да платят исканите 15 милиона лева за прехвърлянето на инфраструктурата, тъй като това е трик за източване на общинския бюджет. Община Несебър обаче изрази готовност да я стопанисва и поддържа, ако собствеността върху нея й бъде прехвърлена.

Според изпълнителният директор на "Слънчев бряг" АД Малина Стратиева обаче инфраструктурата в курорта е в много по-добро състояние, отколкото е на други места в община Несебър.

Проблемът с инфраструктурата в курорта се превърна в публичен скандал през лятото на миналата година, когато министърът на икономиката Петър Димитров обеща на собствениците на курорта цялата инфраструктура, в която влизат и улиците да бъде безвъзмездно прехвърлена за стопанисване на община Несебър. Срещу това общината се ангажираха да поддържа пътищата и тротоарите и да плащат електроенергията за улично осветление. За да се реализира сделката обаче, беше необходимо и съгласието на сегашният собственик на инфраструктурата "Слънчев бряг" АД

Борда на директорите на дружеството обаче отказа да одобри прехвърлянето с мотива, че подобна сделка ще бъде незаконна. Според изпълнителния директор на дружеството Малина Стратиева по този начин ще бъдат ощетени частни собственици, които имат макар и малко акции в държавното дружество. По думите й община Несебър трябва да плати за покупката или да наеме инфраструктурата. След като кметът на Несебър Николай Димитров отказа и проблемът остана висящ. Срещу прехвърлянето на алеите от дружеството към общината се обяви и Комисията за финансов надзор. Междувременно бе поискана и смяна на борда на директорите в компанията.дневник

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ - БЕТОН,МУТРИ И ФЕКАЛИИ !

Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето

Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето
Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето
Rest of the Black Sea,Bulgaria - never !