четвъртък, 12 август 2010 г.

Морските ни курорти минават на режим на тока

Солената вода ще е вряла до края на август

Черноморието е заплашено от режим на тока заради увеличеното потребление на електричество. Това ще се наложи, ако възникнат нови аварии, а опасността от такива е огромна, коментира пред Дарик радио директорът на централно диспечерско управление на Електроенергийния системен оператор Митьо Христозов. Ситуацията е екстремна, тъй като има рязък скок в консумацията на електричество, климатиците работят на пълни обороти, обясни той. В края на миналия месец голяма част от морските ни курорти и населени места останаха без ток близо два дни заради две аварии на електропроводи на Националната електрическа компания.

По думите му натовареността на мрежата в критичните райони на морето е наистина екстремно. Така например в района от Старо Оряхово в Северна България до Поморие на юг товарите достигат от порядъка на 180-190 мегавата в горещите дни и пиковите часове. Проблемът според експерти е, че мрежата, която съществува в момента в тази част на страната, не може да покрие такова натоварване, каквото се отчита в последно време. Тя може да покрие консумацията на ток, която има, но при изключване на каквото и да е присъединение ще се налага ограничаване на потребителите поради претоварване на другите елементи от тази мрежа в района, посочи Христозов.


Междувременно директорът на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН Георги Корчев заяви, че се очаква високите температури на морската вода по Черноморието ни да се запазят до края на месеца. През последните дни се регистрира температура на морската вода от около 30 градуса по Целзий и дори над тези стойности. По думите на шефа на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България Любомир Киров температура на морската вода от 30 градуса не представлява проблем за здравето на хората, тъй като е под телесната им температура.
По думите му продължителното излагане на слънце в горещите дни е противопоказно за хората със сърдечносъдови заболявания, високо кръвно, стенокардия и преживелите инфаркт.

новинар / Black sea

На море в Турция


На море в Турция

13 пъти на ден хранене (всеки божи ден) за 350 евро,7 нощувки !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ - БЕТОН,МУТРИ И ФЕКАЛИИ !

Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето

Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето
Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето
Rest of the Black Sea,Bulgaria - never !