четвъртък, 8 юли 2010 г.

Майко мила:иранците се затичали на нашето Черноморие

Десант на перси по родното море

Жените им искат България, за да хвърлят шамиите


Персийци ще пълнят хотелите по морето. Поне 10 туроператорски компании ще водят масово иранци на почивка в Златни пясъци това лято, каза зам.-председателят на надзора в "Златни пясъци" АД Николай Недков. Това е най-новият изгряващ пазар за морето ни. Персите са платежоспособни, харчат много и търсят само лукса на 4- и 5-звездни хотели. Жените им харесвали България заради европейските стандарти и възможността да хвърлят шамиите от главите си. Известни пречки създавало министерството на транспорта в Иран - самолетите за всяка дестинация излитали със специални разрешителни, а акредитацията ставала по сложна схема. Първите групи това лято се чакат днес и утре. Наши туроператори са предплатили почивки на туристи от Иран до средата на септември. Миналото лято в Златни пясъци посрещнали първите 250 гости от Иран, на които много им харесало, и след завръщането си рекламирали морето у нас, екстрите и забавленията на своите сънародници, каза Мариела Попова, шеф на маркетинга в комплекса.
Традиционно в Златните и този сезон ще почиват туристи от Ливан, Кувейт и Йордания. За някои от тях сезонът ще свърши по-рано - до 18 август, когато започва празникът Рамадан и ислямските пости. В момента туристите са предимно руснаци, румънци, българи, германци и скандинавци. Хотелите пълни, кръчмите празни, оплакват се пък техни наематели и собственици. Сезонът влиза в пика си след 14 юли и ако са останали свободни места в хотелите, цените ще започнат отново да падат.
Кръстина Маринова


вести

Плажовете ни на 5-о място по чистота
Водите ни за къпане са сред най-чистите в ЕС. България е на 5-о място в класацията след Гърция, Кипър, Франция и Малта. Това обясни д-р Димитър Димитров, шеф на отдел "Държавен здравен контрол" в Министерство на здравеопазването. Всички зони за къпане у нас отговарят на задължителните изисквания за чистота. Според доклад на Еврокомисията българските черноморски води са далеч по-чисти от румънските. 91% от зоните за къпане по нашите плажове отговарят дори на по-строгите препоръчителни изисквания, срещу 8,2% от морските води на северната ни съседка. У нас има 93 морски зони, разрешени за къпане, и 4 във вътрешността на страната - три зони в язовир "Студен кладенец" край Кърджали и една зона на язовир "Пчелина" край Разград.

вс / Black sea

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ - БЕТОН,МУТРИ И ФЕКАЛИИ !

Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето

Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето
Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето
Rest of the Black Sea,Bulgaria - never !