събота, 24 юли 2010 г.

Втори ден няма ток по Черноморието

Около 15 ч. ще бъде нормализирано електрозахранването по морето

© Снимка: БГНЕС

Около 15 часа ще бъде нормализирано електрозахранването по Южното Черноморие, съобщи за "Хоризонт" изпълнителният директор на НЕК Красимир Първанов. Той, обаче, не гарантира, че подобни аварии няма да се повторят в следващите дни и седмици. Причината за това е амортизираната електропреносна мрежа в региона.

"От възникване на аварията до настоящия момент екипите не са спирали работата през вчерашния ден, нощта и днешния ден. В късния следобед ще бъде възстановено захранването по нормална диспечерска схема. Ориентираме се към 14- 15 часа. Причината вчера се каза каква е като технология. Причината трябва да се търси и в друго- стотиците милиони, които е било необходимо и са отчетени, че са инвестирани в тази мрежа. За съжаление техническото състояние на електропреносната мрежа не показва такива инвестиции", посочи изпълнителният директор на НЕК.

Красимир Първанов каза още, че в НЕК се работи по този проблем още от началото на година, като е изготвен разчет за инвестиране на 16 млн лева.

40 полицаи допълнително ще охраняват "Слънчев бряг" до отстраняване на аварията с електрозахранването, която лиши от ток голяма част от курортните селища. 20 униформени полицаи допълнително ще осигури полицията в Несебър и още 20 от Специализирания отряд и Жандармерията в Бургас ще подкрепят колегите си в курорта.


бнр / Black sea

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ - БЕТОН,МУТРИ И ФЕКАЛИИ !

Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето

Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето
Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето
Rest of the Black Sea,Bulgaria - never !