събота, 3 юли 2010 г.

ВИДЕО:"Добре дошли" на почивка в страната на беззаконието - бетоновоз уби шотландска туристка

Бетоновоз уби шотландска туристка в „Свети Влас”

Строителство на тъмно отне живота на туристка в Свети Влас. 63-годишна шотландка и съпругът й бяха пометени от бетоновоз късно снощи. Мястото на 60-тонния камион определено не е било в курорта, защото там строежите са забранени от 15 май. Шофьорът на бетоновоза всъщност се опитвал да избяга от полицията. Той не се подчинил на патрула и влязъл в курорта. Опитвайки се да се измъкне, изгубил контрол, камионът се врязал в комплекс "Бадемите" и така разрушил част от първия етаж и балкона на постройката.

Според официалната информация бетоновозът не е спрял за проверка на КПП-то в началото на „Свети Влас” и последвало полицейско преследване. За да се скрие, камионът завил по стръмната улица към плажа, но не успял да вземе острия завой, обърнал се и се забил в кафето на комплекс „Бадемите”. Тежката 60 тона машина помита вървящите по тротоара възрастни шотландци. Жената загива на място. Шофьорът на камиона успява да се измъкне от кабината.

Георги - свидетел: „Беше в шок, държеше се за главата и викаше: "Аз май се обърках"...”

От три дни 15 от апартаментите в комплекса вече са обитаеми, а хората от затрупания вход снощи се прибираха с помощта на пожарникарска стълба. „Добре, че кафенето още е в подготовка и нямаше клиенти”, казаха собствениците му.

След огледа на експертите стана ясно, че няма никакви повреди по спирачките и ходовата част на бетоновоза. Спирачният път преди фаталния завой е над 15 метра. Стотонен кран пристигна късно през нощта, а спасителната акция приключи в четири часа тази сутрин.

Следствието ще изяснява кой е строителният обект, към който е пътувал бетоновозът-убиец.

бнт / Бг Таймс



Строи ли се в Свети Влас въпреки забраните?

Все още не е установен строителният обект в курорта Свети Влас, за който са били предназначени десетте тона бетон в камиона-убиец. Снощи шофьорът премаза на място 63-годишна шотландска туристка и рани съпруга й. Всяко лято влиза в сила забрана за строителство по Черноморието, но дали тя се спазва, провериха кореспондентите ни в Бургас.

Кметът на Свети Влас беше категоричен, че от 15 май всички строежи са замразени и превозването на тежки строителни машини в курорта е абсолютно забранено.

Иван Николов - кмет на Свети Влас:
- В Свети Влас няма строителни обекти, това е било за някакъв подложен бетон...
- На кой обект?
- Не мога да ви кажа, чакаме разследващите органи да кажат".

Кметът на курортното селище каза още, че лично контролира спазването на забраната за строителство. Въпреки това сподели, че е вдигнал ръце от постоянните опити да се дострояват и доизкусуряват обектите.

Иван Николов - кмет на Свети Влас:
"Има нарушители. Те минават от всякъде, знаят къде са постовете, търсят някакви други варианти - и през гората минават....

Бетоновозът-убиец е собственост на бургаската фирма „Домостроене", която ще направи собствено разследване. От полицията засега отказват каквато и да било информация за трагичния инцидент.
Автор: Веселин Григоров - Бургас

бнт / Бг Таймс

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ - БЕТОН,МУТРИ И ФЕКАЛИИ !

Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето

Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето
Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето
Rest of the Black Sea,Bulgaria - never !