сряда, 14 юли 2010 г.

Пълно с джебчии на Слънчев бряг

Приятел на Чаушеску върти джебчии в Слънчев бряг

13 юли 2010

София,България

Истинско нашествие на румънски джебчии и просяци се забелязва в последните две седмици в курорта.
От началото на юли досега по улиците, алеите и търговските обекти в най-големия по площ морски курорт в България са изброени да упражняват занаята над 40 представители на северната ни съседка. Повечето от тях са роми на възраст от 6 до 60 години. Техният брой расте постоянно и според полицаи от Несебър до началото на август може да достигне 100 души.

Въпреки че органите на реда вече са задържали няколко джебчии, постоянно идват нови попълнения,
които заместват хванатите. Групата се управлявала от 57-годишен румънец от Букурещ , който на този етап стои в сянка. Прякорът му бил Дракула,защото бил голям почитател на митичния трансилвански княз. Той бил приятел с осиновения син на убития бивш диктатор на Румъния Николае Чаушеску – Валентин. Валентин обаче нямал отношение към заниманията на своя другар.

Дракула действал много внимателно и според нашите източници имал и позиции в полицейските среди. Румънският бос е разработил стройна схема. Жените и по-малките деца се занимавали с просия. Те стоели по оживените улиции или край светофарите .Често били забелязвани и по плажната ивица и до входовете на хотелите. По-високо ценени били джебчиите – хора с опит и знания. Те носели и повече приходи. Средната заработка от един джебчия била по 200 евро на ден. От просия се вадели по 120-140 лева на ден от двойка .

Според наложените от Дракула правила 10 процента от заработката оставала в хората му , а той прибирал останалото. Който се опитал да го лъже , понасял брутално и тежко наказание. Най-често жигосвал с нажежено желязо провинилите се.

Дракула настанил „работната си ръка” в по-малки хотели и плащал за цяло лято. Самите румънски роми твърдели ,че работели в курорта като помощници в кухните , градинари, камериерки и др.

В полицейските сводки вече многократно бяха отбелязани случаи на кражби и джебчийство в курорта , като най-често потърпевши са чужденци. В местния ъндърграунд вече са проучили новата банда . Хора от силовите среди смятали да се свържат с боса на румънците и да „поговорят” за бизнеса . Със сигурност те ще настояват да им се плаща за да оставят румънците да работят спокойно. Как ще се развият събитията в тази посока ще стане ясно съвсем скоро.

Бургас,Петър Ангелов

иаб / Black sea

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ - БЕТОН,МУТРИ И ФЕКАЛИИ !

Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето

Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето
Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето
Rest of the Black Sea,Bulgaria - never !