петък, 15 юли 2011 г.

Румънски медии: Почивката в България - кошмар

Румънски медии: Почивката в България - кошмар

четвъртък, 14 юли 2011

Букурещ

"Почивката в България може да се превърне в кошмар", пишат румънските медии днес, като цитират българските медии за трагичния инцидент с германче, удавило се в басейн на Златни пясъци.

Всяка година стотици хиляди румънци избират българското черноморие за лятната си почивка. Туристите са привлечени от относително ниските цени и доброто качество на услугите, предлагано от хотелите в България. Заглавията на българските вестници от сряда показват обаче, че наред с предимствата на българското крайбрежие, съществуват и сериозни опасности, които могат да превърнат една ваканция в истински кошмар за чуждестранните туристи, се посочва в материала.

Разказан е инцидентът с германското момиченце, което се удави в басейн в Златни пясъци, след като бе засмукано от тръба, както и за случая с децата от Украйна и Русия, които получиха бактериална инфекция в Китен.

Кореспондентът на Аджерпрес цитира още казаното от министъра на земеделието Мирослав Найденов, че над 300 собственици на хотели по черноморието са били глобени заради това, че предлагат на туристите продукти с лошо качество.

И ако цените за настаняване и за хранене на българското черноморие са ниски, то това не е валидно за цените на медицинските услуги, се посочва в материала, като се дава пример със случая на застрахователни компании от скандинавските страни, които са отбелязали факта, че клиентите им са получили медицинска помощ на много високи цени.

Не само лекарите от българските курорти се възползват от чуждестранните туристи, като прибягват до некоректни практики, се посочва в материала, цитиран от БТА.

Летището във Варна е залято с таксиметрови шофьори, които искат на туристите 50 евро за курс до Златни пясъци, въпреки че според приетия през месец май регламент тарифата не може да надвишава 1,75 евро на километър.

Най-големият проблем е, че тези таксиметрови шофьори не позволят на техните колеги с нормални тарифи да се доближат до летището, се отбелязва в материала.

"Внимавайте с басейните в хотели в България - техните помпи могат да ви засмучат до смърт", предупреждават и германските медии.

Нелепата смърт на 13-годишната Сара потресе цялата страна. Германците са особено възмутени от факта, че басейнът в хотел "Берлин" в курорта "Златни пясъци" е работел без разрешително и че решетката на помпата била счупена.

Местните медии задават въпроса защо германски туристи посещават незаконни басейни, където е застрашен животът им. Цитират се и думите на лекарка от болницата във Варна, че смъртта на момичето е вследствие на престъпна небрежност.

Бащата на Сара е съкрушен. Той довел дъщеря си в България, за да се разсее след смъртта на майка си, починала преди две години. Сега той вече е загубил и двете - и съпругата си, и дъщеря си.

АСН / http://blackseabg.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ - БЕТОН,МУТРИ И ФЕКАЛИИ !

Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето

Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето
Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето
Rest of the Black Sea,Bulgaria - never !