вторник, 25 май 2010 г.

Броим от 30 до 500 лв. за транспорт до морето и назад !

Нискотарифните компании таксуват всеки етап от пътуването !

Броим от 30 до 500 лв. за транспорт до морето и назад !

Цените на автобусния превоз без промяна това лято !


Авторът
Най-бързо и приятно се пътува със самолет, но човек трябва да улучи най-изгодната цена достатъчно рано.
.
Резервирайте от различни компютри за 30-40% по-евтини авиобилети
Ако искате да получите най-изгодната цена за нискотарифна авиокомпания, можете да прилагате друга хитрост. Направете две еднопосочни резервации - за отиване и за връщане от два различни компютъра - т.е. с различен IP адрес.Когато търсите цена за отиване и връщане от един компютър, той предлага едното направление страхотно изгодно, но другото е поне два пъти по-скъпо, тъй като разбира, че един и същи човек възнамерява и да отиде и да се върне. Ако по телефона със свой приятел по едно и също време направите съответните резервации, можете да спестите още до 30-40% от общата цена.
.
Влакът излиза 18 лв. в едната посока
Цената за двупосочно возене по релсите във втора класа между София и Бургас е 27,60 лв., а едната посока излиза 18,30 лв. С първа класа в двете посоки се пътува за 34,40 лв. Двупосочният билет за Варна струва 32,80 лв. във втора класа и 41 лв. за първа класа. Ускорената композиция до морската ни столица излиза 37,70 лв. за втора класа и почти 50 лв. за първа. Ускорените бързи влакове изискват задължително купуване на запазено място.Жп транспортът и за този сезон няма да променя цени, категорични са от управата на железниците. Освен за притежателите на карти за намаления и учениците, които изберат втора класа, отстъпки се правят и за групи, които могат да са от няколко семейства или приятели. Комфортът за пътуването в спален вагон трябва да си подсигурите поне три седмици предварително, защото тези билети се изкупуват най-бързо. Към цената за второкласно пътуване прибавете още осем лева за леглото. Ако искате да пътувате в първа класа, което означава да сте само с още един пасажер, плащате 10 лв. за спалното място.Бизнес класата в спален вагон означава да платите първокласен билет плюс 15 лв. и така цената става около 70 лв. в двете посоки. Тарифата за транспортиране на колело до морето е около 6 лв., но собствениците са посъветвани да свалят от него всички лесно разглобяеми части. Дневно за морето заминават общо 13 влака, като един е сезонен и тръгва от юни, а другата нова линия е т.нар. уикенд експрес - той откарва пътниците в петък и ги връща късно в неделя.
.
45 рейса на ден към летните курорти

Христо Танев
Най-голям е изборът от заминаващи към морето автобуси
На ден към основните морски градове и курорти тръгват между 30 и 45 автобуса. Независимо от повишаването в цените на горивата, автобусните превозвачи, които ежегодно осигуряват редовни линии до морето гарантират, че тарифите няма да се повишават. Засега само една фирма предлага резервация и плащане на билетите по интернет, като сами си избирате седалките, на които да седнете.Цените до Варна са около 27-29 лв. в едната посока и около 45-52 лв. за двупосочно возене. До курорта Албена, например цената е само с 2-3 лв. по-висока.Тарифите на автобусните превозвачи са почти унифицирани и затова хората могат да избират според часа, в който им е удобно да тръгнат, нивото на комфорт в автобусите, градовете, през които минават. Намаленията за ученици са с около 15%, но всяка компания решава това индивидуално, като някои спират отстъпките през летния сезон.За настъпващото лято все още не е въведена такса за обем и тегло на багажа за пътуващите в автобус, въпреки слуховете, че това ще се случи. Някои компании обаче могат да поискат между 5 и 10 лв. за транспортиране на велосипед. Ако изберете Южното Черноморие, цената от столицата до Бургас е 22-24 лв. в едно направление и 38-43 лв. за отиване и връщане. Ако искате да отидете до Поморие обаче ще платите колкото за пътуването си до Варна.
.
С лека кола - като в първа класа на железниците
Пътуването до морето с лек автомобил, който харчи средно по 7 л на всеки 100 км, ще струва на четиричленно семейство колкото возенето в първа класа на трена - по 35 лв. на човек. От една страна остава удобството, че колата може да стигне до самия хотел, в който сте отседнали, от друга са нервите по намирането на място за паркиране и евентуалното чакане в големи задръствания. Автомобилният транспорт това лято няма да е изгоден, ако колата не е пълна с хора. Най-удачният вариант е парите за пътуването да се поделят между компания, която пътува в МПС-то.вм

Black sea

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ - БЕТОН,МУТРИ И ФЕКАЛИИ !

Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето

Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето
Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето
Rest of the Black Sea,Bulgaria - never !