сряда, 22 юни 2011 г.

Менингит повали германец в затворения комплекс "Роуз Резидънс" в Слънчев бряг, 50 курортисти на антибиотици


Менингит паникьоса Слънчев бряг

Вирусът повали германец, 50 курортисти на антибиотици

вторник, 21 юни 2011

София

Менингит уплаши туристите на Слънчев бряг. Опасният вирус е повалил 21-годишен германец. Той е летувал в затворения комплекс "Роуз Резидънс" в Слънчев бряг.

Чужденецът се почувствал внезапно зле и потърсил лекарска помощ. Кръвните проби установили, че се е разболял от най-тежката форма на менингит.

На 14 юни мъжът е приет по спешност в частната бургаска болница "Лайф Хоспитал". Преди ден болният е бил транспортиран до Германия все още в тежко състояние.

Веднага след откриването на заразата от РЗИ Бургас са издирили всички обитатели на ваканционния комплекс. Установени са общо 53-ма туристи българи и германци, които са имали контакти с болния.

Взети са проби за изследвания и още преди да излязат резултатите, хората са поставени на профилактично антибиотично лечение. За щастие всички проби се оказали отрицателни.

"Няма никаква паника в курорта, нито опасност да пламне епидемия. Взехме светкавични мерки, за да издирим и изследваме контактните хора. Това заболяване се среща изключително рядко при възрастни. През целият ми 20-годишен стаж съм виждала само още веднъж подобен случай", коментира Даниела Георгиева, шеф на дирекция "Надзор на заразните болести" в РЗИ Бургас.

Росица Стоянова

асн / Black sea

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ - БЕТОН,МУТРИ И ФЕКАЛИИ !

Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето

Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето
Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето
Rest of the Black Sea,Bulgaria - never !