сряда, 13 април 2011 г.

Над 3 600 000 лв. е общият размер на задълженията към държавата от концесия на плажове

Над 3 600 000 лв. са задълженията към държавата от концесия на плажове

13 април 2011

София. Над 3 600 000 лв. е общият размер на задълженията към държавата от концесия на плажове, заедно с начислените лихви и неустойки, каза в интервю за Агенция „Фокус” директорът на дирекция „Концесии” в МРРБ Милен Топалов.
С най-големи и просрочени задължения са концесионерите на морските плажове „Иканталъка I”, „Кранево – централен”, „Бяла – Карадере”, „Поморие – юг”, „Бургас – север” и „Дюни – юг”.
Съгласно клаузите на договорите концесионерите на морски плажове дължат годишно концесионно възнаграждение за всяка година от срока на договора. При забавено изпълнение на това тяхно задължение, дължат лихви и неустойки. В концесионните договори, също така има клауза, в която при неизпълнение на договора или при забавено изпълнение от страна на концесионера на задълженията и условията по концесията, концедентът има право да получи неустойка за всеки конкретен случай, обясни Милен Топалов.
При договорите за наем за всяка година наемната цена се превежда предварително, в срок до 15 февруари и ако наемателят не направи това в срок, договорът за наем се прекратява едностранно.
Галина ДИМОВА

иаф / Black sea

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ - БЕТОН,МУТРИ И ФЕКАЛИИ !

Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето

Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето
Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето
Rest of the Black Sea,Bulgaria - never !