сряда, 24 август 2011 г.

Туристите по българското Черноморие "ПОЧИВАТ" в Л.А.Й.Н.А !

Къмпинги и хотели изхвърлят фекалии по плажовете

Travel in Bg

Travel in Bg

Десислава Янкова

Къмпинги, хотели и вилно селище са глобени за замърсяване на морето, изхвърляйки отпадни води без разрешително. Това съобщиха от Министерството на околната среда и водите. Санкциите са наложени след извършени през юли съвместни проверки с басейновата дирекция във Варна, като нарушенията са констатирани при инспекциите на плажовете, прилежащите им територии и курортни обекти по Черноморието. Актове са съставени на собственика на къмпинг „Каваци” – „Хелио Тур С”, и на собственика на къмпинг „Златна рибка” – „Зенит-99”, заради това, че са изхвърляли в морето отпадни води, без да имат необходимото разрешение.

Проверка на хотел „Грийн парк” в Китен е извършена след подаден сигнал от бургаската здравна инспекция за замърсяване на морето пред градския плаж с битово-фекални води. Обектът е собственост на фирма „Ню лайн”. Инспекторите са констатирали запушване на шахтите. Издадени са предписания за почистване и за всекидневно следене на нивото на отпадъчните води. Собствениците на созополския хотел „Роял бийч” и на вилно селище „Коста Булгара” в Черноморец са получили предписания за ежемесечно представяне на информация за изчерпвани и транспортирани количества отпадъчни води в екоинспекцията в Бургас и басейновата дирекция във Варна.

През юли за замърсяване на морето край село Аспарухово с повече от разрешеното са глобени и „Лукойл България” с 3000 лв., ВиК-Варна с над 16 000 лв., както и ВиК-Монтана с 1342 лв. За изхвърляне на сгоропепелина в река Соколица е санкционирана ТЕЦ „Енел Марица-изток 3” с 5000 лв.

През изминалия месец експертите от 16-те регионални инспекции по околна среда и водите (РИОСВ) са проверили 1 446 обекта и са дадени 881 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 121 акта, от които 15 за неизпълнени предписания, издадени са 88 наказателни постановления на обща стойност 134 070 лв.

в но / BgTimes.Net

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ - БЕТОН,МУТРИ И ФЕКАЛИИ !

Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето

Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето
Фекалните води на Слънчев бряг отиват директно в морето
Rest of the Black Sea,Bulgaria - never !